Strategische agenda werkgelegenheid vastgesteld

Op 24 september is de strategische agenda werkgelegenheid vastgesteld in de gemeenteraad. Dit college heeft een ambitie uitgesproken om tot 2020 een extra impuls te geven aan lokale werkgelegenheid. Streven daarbij is om in die periode 5.000 extra arbeidsplaatsen beschikbaar te maken. Dat komt neer op 3.000 extra arbeidsplaatsen in deze coalitieperiode.

Zaanstad wil de randvoorwaarden creëren om de werkgelegenheid te laten groeien en meer
mensen meer aan een baan te helpen. Dat gebeurt via een gecoördineerde inzet op het gebied van economische ontwikkeling, onderwijs en arbeidsmarkt en werk en inkomen aan
de hand van zeven ambities. Veel verschillende organisaties zijn aan zet om deze ambitie te verwezenlijken.
 
In het visiedocument worden 7 domeinen benoemd, 7 ambities om Zaanstad beter op de kaart te zetten en om ervoor te zorgen dat arbeidsplaatsen in onze gemeente groeien.  En die samenhang , of het ecosysteem zoals deze in de strategische agenda wordt genoemd, is belangrijk. Wij maken als gemeente die banen niet alleen, daar heb je zo veel meer voor nodig! Bedrijven en organisaties maken die banen en deze organisaties moeten, als ze al in Zaanstad zitten blijven, zijn ze er nog niet…. Dan moeten ze worden verleid om naar onze mooie stad te komen.
 
Een visie hebben is goed en dient als fundament om je doelen te bereiken. Daarom  hebben wij het college middels een motie opgeroepen deze strategische agenda zo snel mogelijk uit te rollen en samen met de raad en het ambtelijk apparaat plannen te concretiseren! Er zijn zo veel mogelijkheden om Zaanstad nog beter op de kaart te zetten.

Wij gaan ons hard inzetten, want we zien heel veel mogelijkheden om onze stad aantrekkelijker te maken en arbeidsplaatsen te creëren

De VVD gaat alvast van start door het aankondigen van  een initiatief en die gaat over mensen die onze kaartenbakken niet op zoek zijn naar werken voor een baas, maar op zoek zijn naar zelfstandig ondernemerschap. Wij willen dat belemmeringen voor mensen vanuit de bijstand die een eigen bedrijf willen starten zoveel mogelijk wegnemen.

Meer ideeën zullen zeker gaan volgen!
 
Aan de slag, met elkaar en vooral voor Zaanstad!!

Raadslid VVD, Armagan Babaoglu