Het politieke jaar 2015

Op 25 augustus werd het politieke jaar van de gemeente Zaanstad geopend met een buitengewoon interessante lezing door prof. Riek Bakker. In haar verhaal zat heel veel informatie die de raadsleden, als ze goed geluisterd hebben, in maatregelen kunnen omzetten.

Voor die raadsleden begint de politieke realiteit weer op donderdag 3 september, dus ook voor onze fractie. Binnen de fractie zijn er diverse wijzigingen. Zoals misschien bekend is moest fractievoorzitter Gerard Hartog aan het begin van het vorige politieke jaar met gezondheidsklachten afhaken. Daarmee viel het meest ervaren raadslid uit onze fractie weg.

De overgebleven fractieleden hebben op een meer dan bewonderenswaardige wijze er met elkaar voor gezorgd dat er al heel snel een hecht en zeer capabel team ontstond onder de inspirerende leiding van fractievoorzitter Gerard Ram.

Steunfractielid Harm Jan Egberts, niet helemaal onbekend in de politieke arena, heeft de portefeuille van Gerard Hartog overgenomen. De vrijgekomen plaats van steunfractielid werd ingevuld door Stephanie Onclin. We kunnen niet anders dan concluderen dat beiden, met hulp van de hele fractie, deze moeilijke taak fantastisch hebben vervuld. We mogen best trots zijn op de kwaliteit van de fractie van VVD Zaanstad. Een bijzonder woord van dank aan Harm Jan en Stephanie is dan ook zeer op zijn plaats. Beiden blijven de fractie ondersteunen vanuit hun oude/ nieuwe functie.

Gelukkig is Gerard Hartog weer zover dat hij fit en enthousiast zijn plaats in de fractie gaat innemen. Met zijn komst ziet de fractie en de portefeuille verdeling er alsvolgt uit:

Fractievoorzitter Gerard Ram: Openbare orde en veiligheid: Sport en Recreatie en Bereikbaarheid en mobiliteit.

Vicefractievoorzitter Armagan Babaoglu: Werk en inkomen; Integratie; Bestuur & Organisatie en Publieke dienstverlening

Rina Schenk: Economie; Ruimtelijke ontwikkeling; Beheer openbare ruimte en Maatschappelijke Ondersteuning en Welzijn
 
Annemarie van Nieuwamerongen: Toerisme; Wijkgericht werken; Wonen en erfpacht; Jeugd en onderwijs en Cultuur

Gerard Hartog: Financiƫn; Grondzaken en gebiedsontwikkeling en Milieu

De fractie krijgt ondersteuning van de steunfractieleden Harm Jan Egberts en Tjeerd Rienstra plus fractieassistente Stephanie Onclin.

Tot slot wensen wij de  fractie veel succes en we vertrouwen erop dat er weer het nodige uit ons verkiezingsprogramma zal worden gerealiseerd.


Bert Bok
Voorzitter VVD Zaanstad