VVD Zaanstad kiest een nieuwe voorzitter

Afgelopen dinsdag 12 maart was er een Algemene ledenvergadering (ALV) van VVD Zaanstad. In Lokaal De Kroon te Wormerveer werden de leden verwelkomt door het bestuur met na aansluitend een politiek café waarin de leden met elkaar maar ook met enkele leden van het netwerk Wormerland in gesprek gingen over hedendaagse onderwerpen in de maatschappij. In de ALV is er een terugblik gedaan op het financiële jaar door onze penningmeester Debbie en als klapstuk stond er weer voorzitterverkiezing op de planning.

Op advies van de kascommissie heeft de ALV het bestuur decharge verleent voor het gevoerde financiële beleid van 2023.

Overeenkomstig met de statuten van de VVD is het zo dat een bestuurder na een termijn van drie jaar zijn of haar functie beschikbaar moet stellen. Onze voorzitter Hans de Best besloot zich opnieuw verkiesbaar te stellen maar ook Mitchell Boldewijn had zich ook verkiesbaar gesteld als tegenkandidaat voor Haans. Mitchell was eerder actief binnen het bestuur als penningmeester. Voordat er gestemd werd door de aanwezige leden, kregen de kans om verschillende vragen aan de kandidaten te stellen.

Mitchell is vervolgens door een meerderheid van de leden verkozen tot de nieuwe voorzitter van de VVD Zaanstad. Hij zal per direct de functie van Hans overnemen en ziet ernaar uit om deze rol op zich te nemen. Hieronder een persoonlijk woord van zijn pen:

 

"Beste leden van VVD Zaanstad,

Met grote eer stel ik mijzelf aan jullie voor als de nieuwe Voorzitter van VVD Zaanstad. Mijn naam is Mitchell Boldewijn, en ik ben opgetogen dat ik deze positie mag bekleden.

Allereerst wil ik mijn oprechte dankbaarheid uitspreken aan alle leden van VVD Zaanstad. Het is dankzij jullie vertrouwen en steun dat ik deze rol mag vervullen. Ik ben vastbesloten mij volledig in te zetten voor onze prachtige vereniging.

Graag wil ik mijn oprechte waardering uitspreken voor Hans de Best, onze voormalige voorzitter. Onder zijn leiderschap heeft VVD Zaanstad een bewogen periode doorgemaakt, waarin de voorbereiding en organisatie van de Gemeenteraadsverkiezingen centraal stonden. Dit heeft hij met veel passie en betrokkenheid gedaan. Hans, mijn oprechte dank voor jouw toewijding en inzet.

Als lokaal netwerk staan we voor nieuwe uitdagingen en kansen, en ik ben vastbesloten om dat pad samen met jullie te bewandelen. Als nieuwe voorzitter sta ik klaar om ons verenigingsleven naar nieuwe hoogte te brengen. Laten we samenwerken om onze banden te versterken, nieuwe initiatieven te ontplooien en onze vereniging te laten bloeien. Ik ben ervan overtuigd dat we met onze collectieve inspanningen een positieve impact kunnen hebben op ons mooie Zaanstad.

Met vriendelijke groet,

Mitchell Boldewijn"

Voorzitter VVD Zaanstad

 

VVD Zaanstad wenst Mitchell veel succes de komende jaren! Tevens willen wij op deze plek ook Hans de Best bedanken voor zijn inzet, kennis en expertise die hij de afgelopen jaren met zich meebracht. Hij is drie jaar terug in een gat gesprongen nadat Ingrid Jahn besloten heeft om haar functie in het bestuur en de vereniging op te zeggen. Hans is voor de fractie een stabiele factor gebleven, de fractie en leden wisten wat zij aan hem hadden. De afgelopen jaren heeft Hans het bestuur weer opgebouwd en laat deze nu stabiel achter, er ligt een draaiboek voor de toekomst en een stabiele basis. Natuurlijk kijken wij met z’n allen naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2026 en deze kan vanaf nu, met een nieuwe voorzitter, worden voorbereid. Als Hans het bestuur niet zo stabiel had neergezet had dit veel later gekund. Nogmaals Hans, veel succes met jouw volgende stappen en geniet van jouw lange vakantie met jouw camper!