Wat gebeurt er met mijn stem op de VVD?

Ontzettend bedankt voor uw stem op de VVD. Ik ben trots dat ik u mag vertegenwoordigen. Waarschijnlijk wilt u vooral één ding van mij weten: wat gebeurt er nu precies met mijn stem? Ons antwoord is helder: wij gaan uw stem maximaal gebruiken om Nederland beter te maken. Migratie beperken, middeninkomens helpen, ondernemers steunen, huizen bouwen. Daarom willen wij een centrumrechts kabinet mogelijk maken. Van PVV, NSC en BBB, de drie grote winnaars.

Zoals u van ons gewend bent: wij nemen altijd onze verantwoordelijkheid. Wij willen zo’n kabinet vanuit de Tweede Kamer mogelijk maken. De kiezer heeft immers een duidelijk signaal gegeven dat het in het bestuur anders moet dan de afgelopen 13 jaar. En ook even ter zelfrelativering: zitting nemen in een kabinet is niet per se een garantie op de goede resultaten.

We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier het meeste voor onze kiezers kunnen bereiken. Zo houden we ook de ruimte om met eigen voorstellen te komen.

De precieze vorm, daarover zullen we met de andere partijen moeten praten. Misschien bent u bezorgd over een samenwerking met de PVV. Laat ik daar ook duidelijk over zijn. Wij accepteren niet dat er gemorreld wordt aan de rechtsstaat. Wij willen gezonde overheidsfinanciën. En Nederland moet internationaal sterk, veilig en stabiel blijven.

De komende tijd moet blijken of een samenwerking tussen PVV, NSC, BBB en VVD kan slagen. Dat kan maar op één manier. Door aan tafel te gaan, door te gaan praten. Liever vandaag dan morgen. Wij zijn er klaar voor.

Dilan Yeşilgöz-Zegerius
Fractievoorzitter VVD

Zet cookies aan om de video te tonen.