Fractieassistent gezocht | gave vacature bij de fractie!

Hou je van politiek? Wil je de VVD helpen Zaanstad liberaler te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! We hebben een toffe vacatures voor de functie van fractieassistent

Fractieassistent (ca. 2-4 uur per week)

Je houdt van politiek, hebt een politieke antenne en je voelt je aangetrokken tot de standpunten van de VVD. Weet je alles van social media en word je blij van op de juiste manier het VVD verhaal vertellen?

Als fractieassistent ben je de onmisbare rechterhand van de fractie. Je houdt onze socials bij en maakt hiervoor in overleg content. Daarnaast ga je online met inwoners in gesprek naar aanleiding van reacties die wij krijgen. Je denkt mee over onze standpunten en over de manier waarop we mensen het beste kunnen bereiken. Ten slotte ondersteun je de fractie met secretariële en administratieve werkzaamheden.

Voorbeelden van werkzaamheden:

  • Organiseren van en aanwezig zijn bij fractievergaderingen, bijeenkomsten en activiteiten;
  • Secretariële en administratieve werkzaamheden zoals verslaglegging van vergaderingen;
  • Het schrijven van persberichten en webteksten en het opmaken van de nieuwsbrief;
  • Verzorgen van social media en maken van filmpjes rondom gebeurtenissen en vergaderingen;
  • Adviseren en bijdragen aan de boodschap, strategie en de politieke positie van de fractie;
  • Contact houden met de VVD op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau

Uiteraard worden bovenstaande werkzaamheden in overleg bepaald. Dit alles kost je ongeveer 2-4 uur in de week, die je flexibel indeelt. Je werkzaamheden voer je uit in de raadszaal, in onze fractiekamer, onderweg of thuis en natuurlijk is er een (vrijwilligers)vergoeding beschikbaar.

Heb je interesse of vragen naar aanleiding van deze vacature; neem dan contact op met Fidel Lopes op fidel.lopes@vvdzaanstad.nl