Verslag raadsvergadering 20 juli 2023

Gisteren de laatste raadsvergadering van het politieke jaar! En wat voor één, Casper was weer in ons midden en mooie punten voor de VVD binnengehaald.

Gisteren de laatste raadsvergadering van het politieke jaar! En wat voor één, Casper was weer in ons midden en mooie punten voor de VVD binnengehaald:

  • De wethouder aangegeven dat wij het project bij de Verkadevilla nauwlettend in de gaten houden omdat wij tot dusver minder enthousiast zijn over de resultaten dan dat zij is.
  • Er zijn weer stappen gezet met diverse bouwprojecten in Zaanstad; Centrum Westerkoog, Vrieschgroenstraat, Koninggeelstraat (Kleurenbuurt), Eilanden van Hain en de Jasperstraat ("spaghetti) flat.
  • De zienwijze beleidskader Mobiliteit 2023 van de vervoerregio Amsterdam is vastgesteld waarbij twee van onze amendementen zijn opgenomen: we geven aan dat wat Zaanstad betreft we niet eerder aan Zero Emissie zones gaan beginnen voordat het stroomnet op orde is en dat we de auto op de plekken waar dat nodig is gaan faciliteren.
  • Na diverse keren erover te hebben gedebatteerd heeft de raad zich nu uitgesproken voor een extra brug en dus ontsluiting voor de Eilanden van Hain in Krommenie.
  • De gemeente gaat in gesprek met de bewoners van Industrieweg 7 in Wormerveer om samen een oplossing te vinden voor hun pand. Op voorspraak van de VVD proberen wij een rechtsgang te vermijden.
  • De propositie van Zaanstreek-Waterland voor de MRA is vastgesteld.
  • Het college komt bij de begroting terug op de financiering voor het agenda initiatief van ROSA inzake het Ijslandse model wat een besparing in de jeugdzorg zou moeten betekenen. Wij zijn heel benieuwd...
  • We hebben weer een stap gezet in de participatie met bewoners, een groot aantal partijen heeft zich de afgelopen maanden druk gemaakt om een aanzet hiervoor te maken. Deze is gisteren ruim aangenomen!
Nu hebben wij een paar weken reces, maar reces is geen vakantie ( ;)) Dus mocht je deze zomer iets met iemand van de VVD willen bespreken dan kan je ons bereiken via de bekende kanalen! Geniet!