Rinaldo Isselt helpt leerlingen van het Bertrand Russel College en bezoekt Sporting Krommenie

Donderdag 16 maart had ik het genoegen om samen met onze fractievoorzitter Fidel aanwezig te mogen zijn bij een bezoek van het Bertrand Russel College en een groep jongeren te begeleiden voor hun presentatie. Bouwstenen voor de toekomst. Wat weet je van Murphy’s Law? Alles wat tegen kon zitten zat ook tegen. Het verkeer, parkeren, niet de juiste pasjes en toch gekoppeld worden aan een fantastisch groep jongeren die niet alleen hun eigen woonplaats, stad en land, maar ook de wereld proberen te veranderen. Ik heb hen mogen begeleiden in hun casuïstiek “Hoe kunnen we meer woningen toevoegen aan onze fysieke leefomgeving? En tegelijkertijd rekeningen houden met gezondheid voor mens en dier in Krommenie en Assendelft”.

Hoe gaan we dat doen en hoe kunnen we het doen?

Het groepje heeft leuk samengewerkt door niet kortzichtig te kijken, maar ook verder te kijken naar de voor- en nadelen van de effecten voor de fysieke leefomgeving met betrekking tot het bouwen van huizen. Het groepje is ook gaan nadenken over de gezondheid van de mensen. Wat voor effect heeft het bouwen van woningen op een ander manier (door bijvoorbeeld meer in de grond te bouwen)? Zou men door het anders bouwen niet depressief kunnen worden? Het groepje heeft ook nagedacht over meer scholen, huisartsen, etc. Wat betekent het om meer woningen te realiseren zonder andere primaire levensbehoefte achter te stellen?

Tijdens de presentatie zijn, van de in totaal zeven groepen, de twee beste groepen uitgekozen. Vier hadden dit vraag stuk en drie groepen hadden een vraagstuk over mobiliteit. De twee beste uitgekozen groepen mochten hun werk ’s avonds presenteren aan het College en de Raad. Mijn groepje was daar één van en heeft uiteindelijke de meeste stemmen binnengehaald. Als echte winnaars hebben zij hun beste steentje (beentje) voorgezet. Erg trots op mijn team. Mijn dank gaat uit naar het Bertrand Russell College uit Krommenie en aan het College en de Raad van Zaanstad.

17 maart 2023, werkbezoek Sporting Krommenie over het onderhoud van buitensportactiviteiten en hun accommodaties.

We begonnen de middag met een presentatie in de kantine van Sporting Krommenie. Na een mooie informatieve presentatie van de wethouder Sport, ambtenaren van de gemeente Zaanstad en het bestuur van Sporting Krommenie kregen wij een rondleiding op hun prachtige sportcomplex. Hierbij hebben wij kunnen zien hoe men al bezig is met het verduurzamen van het sportcomplex, zoals ledverlichting, zonnepanelen, etc. Na deze rondleiding hadden we een presentatie vanuit het bestuur van BSC Cromtigers, Honkbalclub in Assendelft. Wij kregen te horen over wat goed gaat, maar vooral wat beter kan. Om zo verder na te denken om buiten sporten in de gehele gemeente Zaanstad aantrekkelijker, inclusiever en vooral veiliger te maken. Ook hoe mogelijke samenwerking tussen verschillende sportverenigingen tot meer groei en saamhorigheid zal leiden. Al met al een leuke middag en genoeg informatie en huiswerk om verder te bespreken met de fractie en zo verder te werken aan het mooier, aantrekkelijker, attractiever en veiliger te maken van (buiten) sport in de gemeente Zaanstad.

Rinaldo Isselt

Steunfractielid VVD Zaanstad