Duidingsdebat 22 maart 2022 - Gemeenteraadsverkiezingen 2022

"Een zetel verliezen is altijd pijnlijk... Maar wij zien ook dat wij het vertrouwen hebben gekregen van enorm veel kiezers en daarom wil ik beginnen met een enorm woord van dank aan die kiezers die ons wederom het vertrouwen hebben gegeven. Wij hebben een mooi team klaarstaan wat staat te poppelen.

Net als meneer Tuijn wil ik graag beginnen met felicitaties. Felicitatie aan de POV met een overduidelijke en mooie winst maar ook de PVDA, DZ en PVDD. Voorzitter dan moet ik even kijken want meneer van der Laan heeft al een voorstel gedaan. Ook wij denken dat het verstandig is om te beginnen met een verkennende ronde. Wij hebben ook gezien dat een aantal partijen, die in tegenstelling tot wat je zou verwachten als je de naar de uitslag kijkt, andere partijen uitsluiten. En ik denk dat het verstandig is om te kijken in de verkenningsfase welke partijen bereidt zijn om verantwoordelijkheid te nemen. Het zal u niet verbazen dat de VVD één van deze partijen is maar wij realiseren ons ook dat het nu even niet aan ons is. Wij kunnen ons zeker vinden in het feit dat de POV hierin de lead neemt maar zouden met het oog op de uitslag ook kunnen begrijpen dat zij dit samen doen met de PVDA maar dat laten wij volledig aan de PVDA en de POV. 

Dan ga ik het redelijk kort houden. Voordat wij vooruit gaan kijken wil ik ook even terugkijken. Wij gaan afscheid nemen van enkele van onze fractieleden en vanaf hier wil ik ook hen bedanken voor het werk wat zij hebben gedaan. 

Dan ga ik eindigen waar ik ook begon: wij zijn dankbaar voor de zetels die wij hebben gekregen en kijken uit naar de periode die voor ons ligt.  "

Zet cookies aan om de video te tonen.