VVD Zaanstad kiest voor Stephanie Onclin als lijsttrekker

In de algemene ledenvergadering van VVD Zaanstad is de 30-jarige Stephanie Onclin unaniem gekozen tot de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Voorzitter van het lokale bestuur Hans de Best sprak namens de vereniging: “met de keuze voor Stephanie hebben wij een ervaren en doortastende leider bovenaan de kandidatenlijst staan. Hiermee denken wij dat zij als aanvoerder van het team de ingezette lijn van de Zaanse VVD kan doorzetten.

De VVD is in 2018 voor de eerste keer de grootste partij geworden, hierdoor draagt de VVD een grote verantwoordelijkheid in de raad. In 2019 hebben wij op een groot keerpunt gestaan binnen de partij waarbij Stephanie de taak van fractievoorzitter op zich heeft willen nemen en haar bijdrage heeft geleverd om “De Molen weer op de wind te zetten”. Daar zijn wij haar enorm dankbaar voor.


Stephanie heeft blijk gegeven dat zij krachtig en betrouwbaar is, helder in haar uitspraken en inhoudelijk en communicatief haar mannetje weet te staan. Door haar flexibele houding en groot doorzettingsvermogen weet zij als geen ander het politieke gevoel tastbaar te maken en haar eigen liberale mening te verkondigen én te verdedigen. Ik ben trots als voorzitter van het VVD Zaanstad bestuur om deze bekendmaking te mogen doen”

Al jaren is Stephanie betrokken bij VVD Zaanstad, via een stage bij het bestuur naar steunfractielid en vervolgens raadslid. Stephanie is sinds de zomer van 2019 de fractievoorzitter van VVD Zaanstad en doet het naar de mening van de lokale leden goed. Mede om deze reden is haar gevraagd om zichzelf te kandideren voor het lijsttrekkerschap van de Zaanse VVD. Tot 30 mei hebben de leden de mogelijkheid gehad om zichzelf tegenkandidaat te stellen maar van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt. 

Stephanie is 30 jaar en woont met haar vriend en vier (stief)kinderen in Wormerveer. Naast haar actieve raadslidmaatschap is zij momenteel werkzaam als projectleider bij het Marinebedrijf in Den Helder. Per juli zal zij een overstap maken naar Rijkswaterstaat om als projectleider Zuidasdok aan de slag te gaan. 

Stephanie: “ik ben zeer vereerd en dankbaar dat de leden van VVD Zaanstad mij het vertrouwen hebben gegeven om hun lijsttrekker te mogen zijn. Ik sta dan ook te popelen om met de inwoners van Zaanstad in gesprek te gaan om van Zaanstad een nog fijnere plek te maken om te wonen en te werken.”

De komende weken zal Stephanie in gesprek gaan met diverse inwoners, bedrijven en instanties van Zaanstad om input op te halen voor het verkiezingsprogramma waarmee VVD Zaanstad in maart 2022 weer de grootste wilt worden bij de gemeenteraadsverkiezingen.