Barbara Visser niet meer op de kieslijst van de VVD

Onze eigen Zaanse Barbara Visser (staatssecretaris van Defensie) staat niet meer op de kieslijst van de VVD voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. "Ik heb afgelopen zomer nagedacht of ik mij weer wilde committeren om vier jaar de Kamer in te gaan en het antwoord daarop was ’nee’."

Visser stond tijdens de vorige verkiezingen in 2017 nog op plek 7. Behalve Visser verdwijnen meer bekende namen uit de top van de kieslijst. Alleen Tamara van Ark en Mark Harbers stonden destijds ook in de top 10. Van de zittende VVD-Kamerfractie keert ruim de helft niet terug.

Volgens de staatssecretaris is het haar eigen keuze om niet meer door te gaan. ,,Ik heb afgelopen zomer nagedacht of ik mij weer wilde committeren om vier jaar de Kamer in te gaan en het antwoord daarop was ’nee’. Dit heb ik toen ook aan mijn partij doorgegeven. Ik heb dus zelf besloten om niet op de lijst te gaan staan.’’

Ze zegt verder nog niet te weten wat ze hierna gaat doen. ,,Ik ben nog totaal niet bezig met wat er na de verkiezingen komt. Tot er een nieuw kabinet komt zal ik me nog iedere dag met veel plezier bezig houden met defensie.’’

Van 2006-2010 was Barbara Visser raadslid voor de VVD in de gemeente Zaanstad. In die periode was zij deels ook fractievoorzitter en lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Vanaf april 2010 was ze bijna 2,5 jaar wethouder met als portefeuille economie, toerisme, werk en inkomen, integratie en personeel en organisatie. Daarna zat ze ruim vijf jaar in Tweede Kamer. Sinds oktober 2017 is ze staatssecretaris van Defensie in het kabinet-Rutte III.


(Bron: NHD)