Bewoners van de muziekwijk in Westerwatering kunnen in Oktober eindelijk parkeren in hun eigen straat

Het heeft even geduurd maar op veel aandringen van de VVD heeft het college besloten om maatregelen te nemen tegen gelegenheidsparkeren in Westerwatering.

In ons bericht van februari 2020 (https://bit.ly/2YgO2XF) meldden wij dat de bewoners het zat zijn dat forenzen, scholieren en langparkeerders gebruik maken van het vrij parkeren in de wijk. De inwoners hadden al in 2018 via een enquête aangegeven dat zij gereguleerd parkeren willen. Dit gaat nu per 1 oktober uitgevoerd worden tussen 9:00 en 19:00 uur van maandag tot en met zaterdag met uitzondering van feestdagen. Per woning heeft men recht op twee parkeervergunningen die € 104,14 per stuk per jaar kosten. Bezoekers kunnen door bewoners worden aangemeld en betalen ongeveer 25 eurocent per uur. Andere parkeerders betalen het tarief wat overal wordt gehanteerd n.l. € 1,76 per uur. De inwoners zijn per brief geïnformeerd. Er zijn ook wel nadelen, want het gelegenheidsparkeren kan zich verplaatsten naar andere delen van de wijk. Het college heeft daarom aangekondigd om weer een bewonersenquête te houden als dit zich gaat voordoen.   


Naast de straten uit de muziekbuurt (Aubade, Prelude, Symfonie tussen Aubade en Prelude, Cello, Fagot, Hobo, Klarinet) zullen ook  de Westzanerdijk tussen Aldi en de brandweer, Rondschaaf en Aris van Broekweg, Kapzaag, Schrobzaag, Fineerzaag en Handzaag onder de nieuwe parkeerregulering vallen. Het kun je hier lezen. 


Een belangrijk punt uit het verkiezingsprogramma van VVD Zaanstad wordt hiermee gerealiseerd.