Werkbezoek Jongerenloket Zaanstad en Straathoekwerk 22-11-2019

Vrijdag 22 november 2019 hebben Annemarie van Nieuwamerongen en José Puiman een werkbezoek gebracht aan het Jongerenloket Zaanstad en Straathoekwerk.

Vrijdag 22 november 2019 hebben Annemarie van Nieuwamerongen en José Puiman een werkbezoek gebracht aan het Jongerenloket Zaanstad en Straathoekwerk. 

We werden enthousiast ontvangen door medewerkers en jongeren die door hen geholpen worden. Ze hebben ons verteld wat het werk inhoudt, wat goed gaat (zoals jongeren helpen zodat er later geen dure zorg hoeft te worden verleend), maar ook tegen welke problemen ze aanlopen (zoals het vinden van huisvesting voor jongeren). 

Het Jongerenloket is bedoeld voor jongeren tot 27 jaar met vragen over leren, werken en inkomen. De leerwerkstraat is een methodiek om jongeren die een uitkering ontvangen te begeleiden naar school/werk samen met een jobhunter en een jobcoach. (Ben je werkgever en op zoek naar één of meerdere werknemers? Denk dan ook eens aan deze gemotiveerde jongeren en neem contact op met het Jongerenloket!)

Jongeren die geen uitkering ontvangen zijn ook welkom en kunnen trainingen volgen. Ook worden jongeren met een structurele arbeidsbeperking en statushouders tot 27 jaar begeleid.

In het Jongerenloket werken verschillende organisaties voor jongeren samen: Regio College, Servicepunt Leren en Werken, Straathoekwerk, RMC en Straathoekwerk zet zich in voor jongeren van 12 tot 27 jaar. Bij straathoekwerk kunnen jongeren terecht voor vragen over huisvesting, financiën, relaties of iets anders. Doel van het straathoekwerk is om jongeren te ondersteunen, versterken en het vergroten van de zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid van jongeren in én met hun eigen omgeving teneinde een volwaardige plek in de samenleving te verwerven. Dit wordt onder andere gedaan via medewerkers die op straat werken, maar ook wordt er veel individuele hulp- en dienstverlening geboden via trainingen en het Jeugd Preventie Programma. 


Voor meer informatie zie https://jongerenloket.zaanstad.nl/ 

Bezoekadres: Vinkenstraat 58, Zaandam

Postbus 2000, 1500 GA Zaandam

Telefoon: (075) 670 1749

Email: jongerenloket@zaanstad.nl                    WhatsApp: 06-150 917 73

De inloop van het Jongerenloket Zaanstreek is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 12:00 tot 16:00 uur.