Motie Waterrijk

In het verkiezingsprogramma 2018-2021 staat genoemd: • In 2015 is er een bestemmingswijziging naar “gemengd” ingevoerd voor de niet bebouwde strook bij de wijk Saendelft-Oost, bijgenaamd de Forbostrook. Deze functiewijziging brengt niet het gewenste resultaat. Saendelft is een mooie wijk in Zaanstad Noord en verdient aan de rand van deze wijk geen lelijk braakliggend terrein. De VVD wil dat deze strook in co-creatie met de bewoners wordt ontwikkeld tot een gebied dat de leefbaarheid van de wijk vergroot.

Nog voor de verkiezingen zijn de VVD kandidaten langs de deuren gegaan in deze wijk en hebben gevraagd naar de wensen van de inwoners. Vooral: groen en speelplekken. Vanuit het college is er een bestuursopdracht gegeven waar in staat om samen met de bewoners aan de slag te gaan.

Waar staan we dan nu: er is een groep bewoners opgestaan die samen met de wijkmanager een plan heeft bedacht voor deze strook. En bij inventarisatie in de wijk  blijkt dat deze opzet warm ontvangen is. Maar wat kan er dan nog misgaan? Nou, dat de gemeente een deel verkoopt. De hele strook grond in het geel op de tekening staat te koop. Het gaat de inwoners vooral om het deel rechts onderin de tekening. De inwoners hebben op de ideeënmarkt in het Stadhuis steun gevraagd om het gedeelte waar het plan voor is in ieder geval voor 5 jaar niet te verkopen. De VVD heeft samen met Groenlinks dit plan geadopteerd en een motie gemaakt: https://zaanstad.raadsinformatie.nl/document/8117505/1/Motie%2024%20Groen%20Waterrijk

De motie is aangenomen en de inwoners kunnen nu verder met het uitvoeren van hun plan. Na 5 jaar komt er een evaluatie en bekijken we of het een succes is geworden. Een belangrijke stap in het realiseren van een onderwerp uit ons verkiezingsprogramma.