VVD Zaanstad bedankt ondernemers

Ons Tweede Kamerlid Thierry Aartsen heeft ons gevraagd op de dag van de ondernemer bedrijven te bezoeken om hen te bedanken voor hun bijdrage aan onze bloeiende economie. De fractie van VVD Zaanstad heeft een tweetal bedrijven bezocht die naast alle andere bedrijven een grote bijdrage aan de economie van Zaanstad hebben geleverd.

Stephanie Onclin en Tjeerd Rienstra bezochten lasbedrijf Singeling in Wormerveer. Singeling is twee jaar geleden verhuisd van de Mauritsstraat in Zaandam naar het Noorderveld in Wormerveer. Zij snijden, vouwen en lassen metaalproducten op maat voor hun klanten. “Geen las te lastig” zegt Johan Singeling trots.  De dagelijkse bedrijfsvoering heeft hij inmiddels aan zijn zoon Laurens overgedragen, maar is nog wel fulltime aan het werk. De jonge generatie doet het op een andere manier en dat is goed, aldus Johan. Hij vindt dat de politiek jonge ondernemers meer moet faciliteren en waarderen. Deze boodschap nemen wij natuurlijk serieus en gaan daarmee aan de slag. Het bedrijf is sinds de verhuizing  verdubbeld en geeft inmiddels werk aan 35 werknemers en verwacht nog dit jaar te groeien naar 40. Via het Zaanstad/Purmerend leerwerkbedrijf Werkom heeft Singeling vijf mensen in dienst met een kleine overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt.  Onze fractie koos Singeling uit om op de dag van de ondernemer hen een taart aan te bieden.     

Rina Schenk en Tjeerd Rienstra bezochten ook Cat Control Systems aan de Penningweg in Zaandam. Michel Kok heeft dit bedrijf in 1998 opgericht en heeft zich gespecialiseerd in de productie van automatische toegangscontrole van o.a. bedrijfsterreinen, pretparken, camperplaatsen en vakantiebungalowparken. “Verhuur mij een stuk grond niet te ver van een bezienswaardige locatie en ik maak er een nette camperplaats van, met alle voorzieningen” zegt Michel . Naast deze business verzorgt hij ook nog via zijn bedrijf SC Solutions onbemande toegangscontrole voor opslagboxbedrijven. Hij levert service door het hele land en heeft veertig specialistische medewerkers fulltime in dienst. Het iets eenvoudigere werk heeft hij uitbesteed aan leerwerkbedrijf Werkom.  Een echte ondernemer die op deze dag verdient om in het zonnetje te worden gezet.