Thorbecke erepenning houder Hans Krieger wordt VVD wethouder in Zaanstad

Naast Gerard Ram zal namens de VVD Zaanstad Hans Krieger worden voorgedragen als wethouder in Zaanstad. Met de komst van Hans is het college van Zaanstad een zeer ervaren wethouder rijker. De CV van Hans is indrukwekkend: 5 collegeperiodes, 20 jaar wethouder, 35 jaar ervaring in de politiek, gewerkt in colleges van verschillende samenstellingen, meerdere jaren als loco burgemeester actief geweest, ontvanger van de Thorbecke erepenning en bestuurder in de regio (o.a. DB WerkOm)

Naast Gerard Ram zal namens de VVD Zaanstad Hans Krieger worden voorgedragen als wethouder in Zaanstad. 

Met de komst van Hans is het college van Zaanstad een zeer ervaren wethouder rijker. De CV van Hans is indrukwekkend: 5 collegeperiodes, 20 jaar wethouder, 35 jaar ervaring in de politiek, gewerkt in colleges van verschillende samenstellingen, meerdere jaren als loco burgemeester actief geweest,  ontvanger van de Thorbecke erepenning en bestuurder in de regio (o.a. DB WerkOm)

Hans is momenteel wethouder in Purmerend, waar hij zeer gewaardeerd wordt. Hij is een vakman. Vooral zijn kennis en realisaties op het gebied van Ruimtelijke Ordening spreken tot de verbeelding. Zo zijn er 8000 woningen gerealiseerd op de locatie Weidevenne en 600 woningen in Kop-West. Onder zijn verantwoordelijkheid is ook een OV-knooppunt en een prijswinnende brug als verbinding tussen de binnenstad en Weidevenne tot stand gekomen. 

Verder kan nog genoemd worden de grootschalige verbouwing van het stadhuis, de diverse ‘inbreilocaties’ in de stad, het project ‘wonen boven winkels’ en de herinrichting van de Koemarkt. Daarnaast heeft Hans een groot netwerk met goede contacten in de regio Zaanstreek Waterland, de Metropool Regio Amsterdam (MRA) en Den Haag. In de steeds nauwere samenwerking met deze regio’s is een goed netwerk als dat van Hans onontbeerlijk. Zaanstad staat voor een grote uitdaging om de wachtlijsten voor woningen te verkorten. Dat betekent dat wij veel binnenstedelijke projecten moeten ontwikkelen en uitvoeren. De grote ervaring die Hans op dit gebied heeft, geeft ons veel vertrouwen dat hij deze uitdaging met voortvarendheid zal oppakken. 

Ook als wethouder Financiën heeft Hans ruime ervaring opgebouwd, ook in tijden dat het moeilijk ging in de gemeente. Een grootschalige reorganisatie van de ambtelijke organisatie is gekoppeld aan de verbouwing van het stadhuis.  Dit is beide onder de leiding van Hans gerealiseerd zonder de lasten voor de inwoners te verhogen.

Hans ziet zichzelf als teamspeler die graag werkt in een plezierige relatie met het college, de Gemeenteraad en de Zaanse samenleving en de verbinding wil zoeken om met Zaanstad steeds weer  een stap vooruit te maken. De VVD Zaanstad fractie kijkt vol vertrouwen uit naar een samenwerking met Hans Krieger en Gerard Ram.