Wethouder Dennis Straat kandidaat-gedeputeerde Provincie Utrecht

De fractie van de VVD in de Provinciale Staten van Utrecht heeft vandaag Dennis Straat gepresenteerd als kandidaat-gedeputeerde. Met hem wil de VVD de vacante positie in het college van Gedeputeerde Staten van Utrecht invullen.

 

Dennis Straat (47) is zijn politiek-bestuurlijke loopbaan begonnen als lid van Provinciale Staten in Overijssel. Hij is vijf jaar stadsdeelwethouder geweest in Amsterdam Zeeburg. Op dit moment rondt hij zijn tweede bestuursperiode als wethouder van Zaanstad af. Hij heeft bijgedragen aan het oplossen van veel maatschappelijke vraagstukken, zoals de gebieds- en wijkontwikkeling op IJburg en in Zaanstad, de Omgevingswet, de omzetting van de stadsregio naar de vervoersregio Amsterdam en de doorontwikkeling van de metropoolregio Amsterdam. Met die ervaring wil hij bijdragen aan het integraal besturen van de provincie Utrecht.

Dennis Straat: “Ik
voel me vereerd dat deze vraag op mijn pad is gekomen en heb met veel enthousiasme ja gezegd. Mijn aangekondigde vertrek gaat daarmee veel sneller dan ik had gedacht. Ik heb een prachtige tijd gehad in de gemeente Zaanstad. Zaanstad is een unieke arbeidersstad met een prachtige geschiedenis en dito identiteit. Tegelijkertijd is de stad in transitie, onder andere door het beter uitdragen van de Zaanse identiteit, de enorme woningbouwopgave en de steeds belangrijkere plek van Zaanstad in de regio Amsterdam. Ik heb daar graag aan bijgedragen. Zaanstad heeft in de afgelopen acht jaar een bijzonder plekje in mijn hart veroverd!”

 

Fractievoorzitter Gerard Ram: “Ik feliciteer Dennis van harte met deze mooie nieuwe uitdaging en wens hem veel succes toe in Utrecht. Dennis is een bestuurlijk ervaren kandidaat die bovendien weet hoe het is om ergens nieuw te beginnen. Ook in Zaanstad startte hij als wethouder ‘van buiten’. Ik ken Dennis als iemand die met volle inzet aan de slag gaat, resultaatgericht is en met zijn inhoudelijke gedrevenheid weet te inspireren.

 

De kandidatuur van Dennis Straat wordt behandeld in de vergadering van Provinciale Staten van Utrecht op 19 maart a.s.