Gerard Ram benoemd als lijsttrekker

De ledenvergadering van de VVD Zaanstad heeft Gerard Ram benoemd tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart 2018.

Voorzitter Bert Bok: ‘Gerard is sinds 2014 fractievoorzitter in de raad en heeft ook daarbuiten een ruime staat van dienst binnen de partij. Van zijn beginjaren bij de JOVD in Den Haag tot zijn functie als beleidsmedewerker bij de Statenfractie in Noord-Holland. De afgelopen jaren heeft hij laten zien over daadkracht, positieve energie en goed politiek handelen te beschikken. En dat hebben we de komende jaren nodig om onze stad te laten groeien en bloeien op een liberale manier. Vandaar dat hij de kar zal gaan trekken.’

Gerard Ram is 42 jaar en is opgegroeid in de Haagse Schilderswijk. Hij woont met zijn vrouw Germaine en twee zoons vanaf 1999 in Zaanstad en sinds 2002 in Assendelft. Hij werkt als operationeel manager bij een bedrijf dat studenten- en starterswoningen ontwikkelt.

‘Ik ben vereerd met de benoeming door de leden’ zegt Gerard in een eerste reactie. ‘De economie van de Zaanstreek groeide dit jaar met 3,3 procent het sterkst van alle subregio’s binnen de regio Amsterdam. En meer mensen gingen aan het werk. Zaanstad onderscheidt zich in een aantal specifieke sectoren zoals food, metaal, transport en logistiek en, niet te vergeten, de maakindustrie. Maar er zijn ook zorgen. Om de werkloosheid, het vestigingsklimaat, bereikbaarheid van onze stad en over onze vrijheid en veiligheid. Dit laatste mede door een toename van intolerantie en de georganiseerde criminaliteit en inbraken in onze stad. Ik wil de komende jaren de zorgen aanpakken en ervoor zorgen dat meer inwoners profiteren van de positieve ontwikkelingen. Het is mede hierom dat ik mij geroepen voelde om mij te melden als kandidaat lijsttrekker. Zaanstad is namelijk een geweldige stad!’ aldus Gerard.

VVD Zaanstad gaat nu hard aan de slag om, net als bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen, ook bij de gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij te worden.