Kopje koffie doen met de fractie - gast: Barbara Visser

Door de Coronacrisis is het momenteel lastiger elkaar op te zoeken voor een goed gesprek. Toch vindt de VVD het wel belangrijk om de vele contacten in de stad te behouden! Vandaar dat wij nu een nieuwe manier willen introduceren: Kopje koffie doen met de fractie; en uiteraard gaat dat nu digitaal.

Elke eerste maandag van de maand om 20 uur kan iedereen die dat wil in gesprek met VVD Zaanstad. Dit gebeurt via ZOOM. Hier kan een handleiding worden gedownload met instructies.  

Op de maandag waarop een bakkie kan worden gedaan met de fractie wordt de ZOOM-link zoals hieronder actief.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen heeft VVD Zaanstad staatssecretaris Barbara Visser bereid gevonden om mee te doen met deze digitale bijeenkomst.

Barbara Visser werd in 1977 geboren in het Kroatische Šibenik en woont tegenwoordig in Zaanstad. Voor ze in 2017 staatssecretaris werd, was ze Tweede Kamerlid. Eerder heeft ze zowel voor de overheid als in het bedrijfsleven gewerkt.

Barbara, wat wil jij bereiken als staatssecretaris van Defensie?

Ik wil dat mensen zien hoe mooi het is om bij Defensie te werken. Zo hoop ik huidige medewerkers te behouden en ook nieuw personeel te werven. Onze mensen zetten zich dagelijks in voor de veiligheid van ons land en daarom is hun eigen veiligheid ontzettend belangrijk. Daarnaast wil ik dat zij met materieel van goede kwaliteit kunnen werken. We investeren daarom de komende jaren fors in nieuw en vernieuwd materieel.

Wat betekent vrijheid voor jou?

In mijn geboorteland Kroatië zijn de sporen van communisme en nationalisme nog steeds niet helemaal weg. De oorlog in het voormalige Joegoslavië heeft laten zien waar dat giftige mengsel toe kan leiden. Ik ben heel trots op Nederland, waar je ongeacht je afkomst in alle vrijheid kunt leven en alles kunt bereiken. Dat is niet vanzelfsprekend. Daarom wil ik mij blijven inzetten om onze liberale waarden vrijheid, verantwoordelijkheid en rechtvaardigheid te bewaken en te versterken.

De lokale onderwerpen voor deze avond kunnen zijn:

Wat zijn een paar mooie momenten van de afgelopen periode als staatsecretaris?

Hoe ziet de aansluiting van onderwijs op een carrière bij Defensie eruit en wat kan beter?

Hoe draagt Defensie bij aan een veiliger Zaanstad?

Andere vragen aan Barbara zijn natuurlijk van harte welkom.

De link waarop je in gesprek kan gaan met de fractie: https://bit.ly/2XaGlkN